Regeling tijdelijke tegemoetkoming rijnvarenden

Wij schreven al eerder over de dubbele premieplicht waarmee meerdere rijnvarenden te maken hebben. In 2020 vernietigde de Hoge Raad een eerdere uitspraak van het gerechtshof Den Bosch: verrekening van dubbele premies door de rijnvarenden is niet toegestaan en de premieheffende instanties van de betrokken lidstaten dienen het probleem onderling op te lossen. Zoals wij in onze eerdere berichtgeving aankaartten, is het probleem echter dat een rijnvarende geen invloed heeft op overleg tussen de lidstaten. Als er geen oplossing wordt bereikt, betaalt de rijnvarende dus dubbel. Om de rijnvarenden gedeeltelijk tegemoet te komen, is er nu een compensatieregeling in het leven geroepen.

Lees meer

Vrije advocaatkeuze voorafgaand aan de procedure

Het Kifid behandelt klachten van particulieren over financiële producten, zoals verzekeringen. In een uitspraak van 31 maart 2021 bepaalde het Kifid dat een rechtsbijstandsverzekeraar (de DAS) de kosten moest vergoeden die een verzekerde had betaald aan haar advocaat, die voorbereidend werk voor een procedure had verricht. Dit is een voor alle verzekerden en hun advocaten belangrijke uitspraak.

Lees meer

1. De Hoge Raad en de dubbele premieplicht Rijnvarenden en 2. het Europese Hof van Justitie over de Cyprus-route

Binnen een week zijn er twee belangrijke arresten gewezen over sociale zekerheid in het transportrecht: op 10 juli 2020 oordeelde de Hoge Raad over de zogenaamde dubbele premieplicht Rijnvarenden, en op 16 juli 2020 deed het Europese Hof van Justitie uitspraak over het werkgeversbegrip in de 883/2004 Verordening, inzake de zogenaamde Cyprus-route voor wegtransporteurs.

Lees meer

40-jarig jubileum Marius van Dam

Op 9 september 2021 was het precies 40 jaar geleden dat Marius van Dam werd beëdigd als advocaat. Ter ere daarvan bracht deken mr. P. Hanenberg eerder deze week een bezoek aan ons kantoor om de jubilaris namens de Rotterdamse Orde van Advocaten te feliciteren met deze mijlpaal.

Lees meer

CEO Internetfraude: de Bol.com / Brabantia-zaak

Een korte bespiegeling over de vraag voor wiens risico het komt als een e-mailaccount gehackt wordt, een fraudeur valse berichten van het echte account zendt, waarna de klant betaalt aan de fraudeur in plaats van aan de leverancier, kortom, de welbekende CEO-fraude. Is degene die de internetbeveiliging niet op orde had, niet al om die reden verantwoordelijk voor de gevolgen van die hack?

Lees meer

Plicht om te zekeren bij laden en lossen

Interessant voor de binnenvaart: zoals in de landelijke (vak)pers vermeld, heeft de Raad van State in een recente uitspraak geoordeeld dat personeel aan boord van een duwbak tijdens laden en lossen verplicht gezekerd moet worden. Onze kantoorgenoot mr. Marius van Dam stond de eigenaar van de bak bij.

Lees meer

Meldplicht op grond van WagwEU per 1 maart 2020

Het is maart en daarmee de start van de verplichte melding door buitenlandse werkgevers van buitenlandse werknemers (waaronder uitzendkrachten) die bij u even wat werk komen verrichten aan kozijnen, op de scheepswerf, of die uw kantoor komen schilderen. Op uw beurt moet u de melding weer controleren! Juist omdat de boetes zo hoog zijn is het niet te onderschatten materie.

Lees meer

 

Adresgegevens

Kantooradres: 
Rivium Westlaan 46
2909 LD  Capelle aan den IJssel

Postadres: 
Postbus 4043
3006 AA  Rotterdam

+31 (0)10 - 288 8800
mail@damkru.nl

KvK-nummer: 84365528
BTW-nummer: NL 86384777B01

 

Overige gegevens en route

Het kantoor ligt in het bedrijvenpark Rivium (naast de van Brienenoordbrug) te Capelle aan den IJssel. U kunt bij ons op onze eigen parkeerplaats parkeren. 

Routebeschrijving:

Routebeschrijving vanaf Utrecht
Routebeschrijving vanaf Zoetermeer
Routebeschrijving vanaf Breda
Per openbaar vervoer

Downloads

Derdengelden

Fairway advocaten kan geen derdengelden ontvangen omdat zij niet beschikt over een Stichting Derdengelden.

Nieuwsbrief

Stelt u gratis en vrijblijvend algemeen juridisch advies op prijs? Laat hier uw e-mailadres achter en ontvang de periodieke Fairway advocaten nieuwsbrief: 

Ongeldige invoer