• Home
  • Praktijkgebieden
  • Debiteuren

Debiteuren

De omgang met debiteuren is van cruciaal belang voor uw onderneming. U wilt ervoor zorgen dat alle rekeningen worden betaald, en vermijden dat onnodige schade wordt toegebracht aan de relatie met uw debiteuren in het geval van mogelijke problemen. Het voorkomen van problemen is daarom ons uitgangspunt, maar ook voor complexe vorderingen kunt u bij ons terecht. We hanteren een gespecialiseerde aanpak gebaseerd op een grondige kennis van alle mogelijkheden.

Effectief debiteurenbeleid

Niets is zo vervelend als het onbetaald blijven van facturen. Het legt een groot financieel beslag op uw onderneming en brengt de nodige frustratie met zich mee. Het voorkomen van dergelijke problemen is daarom een belangrijk speerpunt in onze advisering. We hebben ruime ervaring in het analyseren van het gehele debiteurenbeleid en het waar nodig aanbrengen van verbeteringen. We inventariseren onder andere of:

  • debiteuren juist worden aangeschreven en gesommeerd en termijnen worden bewaakt;
  • optimaal gebruik wordt gemaakt van wettelijke opschortingsrechten;
  • retentierecht kan worden uitgeoefend;
  • de algemene voorwaarden goed zijn afgesproken.

Incasso

Ondanks deze maatregelen kunnen er situaties ontstaat waarin facturen onbetaald blijven en de inzet van incasso onvermijdelijk is. Van Dam & Kruidenier heeft uitgebreide ervaring op het gebied van complexe incasso’s, zowel nationaal als internationaal. Indien het niet lukt om uw vordering op minnelijke wijze voldaan te krijgen, gaan we over tot procederen en indien nodig beslaglegging.

Wilt u zelf de incassoprocedure verzorgen en daarmee tijd en geld besparen? Vaak zijn de openstaande bedragen dermate laag dat het uitbesteden van de incasso meer kost dan het oplevert. Uitbesteding van incasso’s is bovendien omslachtig en tijdrovend.

Vragen? Bram MarcusAniek Thissen en Gülay Kara helpen u graag verder.

 

Adresgegevens

Kantooradres: 
Rivium Westlaan 46
2909 LD  Capelle aan den IJssel

Postadres: 
Postbus 4043
3006 AA  Rotterdam

+31 (0)10 - 288 8800
mail@damkru.nl

KvK-nummer: 84365528
BTW-nummer: NL 86384777B01

 

Overige gegevens en route

Het kantoor ligt in het bedrijvenpark Rivium (naast de van Brienenoordbrug) te Capelle aan den IJssel. U kunt bij ons op onze eigen parkeerplaats parkeren. 

Routebeschrijving:

Routebeschrijving vanaf Utrecht
Routebeschrijving vanaf Zoetermeer
Routebeschrijving vanaf Breda
Per openbaar vervoer

Downloads

Derdengelden

Fairway advocaten kan geen derdengelden ontvangen omdat zij niet beschikt over een Stichting Derdengelden.

Nieuwsbrief

Stelt u gratis en vrijblijvend algemeen juridisch advies op prijs? Laat hier uw e-mailadres achter en ontvang de periodieke Fairway advocaten nieuwsbrief: 

Ongeldige invoer